Luffy controleert FNR-serie

  10-01-2018

We focussen deze week op de FNR-serie van Ruffy Controls - een miniatuur, enkele as, hall-effect schakelaar met drie posities.

Dit is een precisie-joystick voor toepassingen zoals landbouw, scheepvaart, medische, commerciële, CCTV-werking en de auto-industrie.

Betrouwbaar, nauwkeurig, duurzaam en in staat om te werken in moeilijke omstandigheden, de FNR heeft alle innovatie die we van een Ruffy-product verwachten.
Hall-effectschakelaars zijn veel betrouwbaarder dan mechanische schakelaars en hebben geen last van contactbots. Het hall-effect is vervaardigd van een dunne laag geleidend materiaal en is een ideale detectietechnologie.

Het Hall-effect werd ontdekt door Dr. Edwin Hall in 1879. Hij ontdekte dat wanneer een stroomvoerende geleider in een magnetisch veld wordt geplaatst, er een spanning wordt gegenereerd die loodrecht op zowel de stroom als het veld staat.

Maar zijn werk was jaren vooruit op zijn tijd, en niemand had een idee hoe het buiten de wereld van de theoretische fysica moest worden toegepast. Pas 70 jaar later, toen halfgeleidende materialen zoals silicium beter werden begrepen, werden de eerste praktische toepassingen ervan gevonden.

Hall-effectsensoren zijn nu te vinden in allerlei soorten alledaagse apparaten en machines - van auto-ontstekingen tot toetsenborden, naaimachines tot fabrieksrobots. Hall-effect sensoren zijn klein, robuust, gemakkelijk te gebruiken en zeer betrouwbaar. En ze maken natuurlijk uitstekende joysticks.

Omdat de sensor in een hall-effectschakelaar zich in een afgesloten omgeving bevindt, wordt deze niet beïnvloed door omgevingsverontreinigingen en kan deze dus worden gebruikt in zware omstandigheden.

Met een rating van IP67 boven het paneel is de Ruffy FNR extreem robuust: beschermd tegen stof en tegen de effecten van onderdompeling in water tot een diepte tussen 15 cm en 1 meter.

Als hall-effectschakelaar betekent dit ook dat de FNR profiteert van een breed temperatuurbereik. De schakelaar tolereert bedrijfstemperaturen van 0 ° F tot 140 ° F (-17,7 ° C tot 60 ° C) en kan worden opgeslagen bij temperaturen van -40 ° F tot 160 ° F (-40 ° C tot 71 ° C).

In plaats van off-the-shelf te kopen, kan de FNR op maat worden gebouwd volgens de behoefte.
De behuizing kan van metaal of kunststof zijn voorzien, er zijn drie opties voor elektrische uitvoer en er is een keuze aan begrenzers.

Het is echt solid state-technologie, met een lange levensduur, zeer herhaalbare operatie. De FNR heeft een verwachte levensduur van 3 miljoen volledige forward- naar full back-operaties.

De bewegingshoek is 50 ° (25 ° in elke richting); het heeft een maximale verticale belasting van 67,5 lbF en een maximale horizontale belasting van 50 lbF.

De plastic behuizing is van mineraal en glas gevulde nylon, de metalen behuizing is van goud geanodiseerd aluminium en de boot en actuators zijn gemaakt van siliconen.

Ruffy-producten worden exclusief in Nexus Components in het Verenigd Koninkrijk en Ierland verkocht, en het scala aan opties dat bij hun producten verkrijgbaar is, betekent dat u een op maat gemaakt product kunt bestellen dat perfect geschikt is voor uw toepassing. Nexus biedt volledige ondersteuning, op basis van uw technische specificaties, om te zorgen voor ontwerp en build van hoge kwaliteit.
Het is ook geen item waar je lang op moet wachten - omdat Ruffy Controls zich ervoor inzet om de maandenlange doorlooptijden die kopers gewend zijn geraakt, te verminderen. U kunt nu een aangepaste joystick naar uw exacte specificaties bestellen en deze binnen enkele weken bij u hebben.

http://www.nexuscomponents.co.uk/Search/ProductDetails/Ruffy%20FNR%20Miniature%20Single%20Axis,%203%20Position%20Hall%20Effect%20Switch